Jak świętować firmowe sukcesy? Torty dla firm na każdą okazję.

Jak świętować firmowe sukcesy? Torty dla firm na każdą okazję.

Różności

Awans, jubileusz, urodziny jednego członka zespołu i zdobycie ważnej, branżowej nagrody. W ciągu roku jest wiele okazji do firmowego, hucznego świętowania. Oprócz przygotowania drobnych przekąsek, zakupu szampana i udekorowania sali w balony i kolorową zastawę stołową, warto zadbać o słodki deser, który rozpieści kubki smakowe i ucieszy wszystkich celebrujących.

Torty z dostawą na wskazany adres

Sprzedaż online urosła w siłę i stała się głównym filarem wielu biznesów. Nie inaczej jest w branży cukierniczej, która coraz częściej udostępnia wypieki z dostawą pod wskazany adres. Docelowo proces zamawiania ciast przebiega w podobny sposób, jak realizowanie zakupów internetowych. Wystarczy więc, że przejrzysz dostępną ofertę wszystkich ciast, ciasteczek, muffinek, tortów i makaroników, a następnie wprowadzisz dane teleadresowe, na które ma zostać dowieziona słodka paczka. W zamówieniu należy wskazać także datę – w ten sposób zyskasz gwarancję, że wybrane torty dla firm trafią wprost na zorganizowane przyjęcie.

Jakie ciasto wybrać na firmowe świętowanie?

Oczywiście wybierając wypieki należy kierować się okazją – formalną vs. nieformalną – oraz smakiem, który docelowo ma „wpisać” się w upodobania wielu celebrujących. W tym celu warto postawić na absolutną klasykę lub zaryzykować i zaskoczyć niecodziennymi połączeniami składników.
Tak oto sprawdzonymi wypiekami jest sernik, który doskonale komponuje się z kubkiem kawy. Podstawą sernika jest drobno zmielony ser oraz chrupki spód. Alternatywą dla niego może być sernik nowojorski, który jest kremowy, miękki i delikatniejszy niż klasyczna wersja. Przez wielu to właśnie ta druga opcja nazywana jest uznawana za najlepszą – jej formuła powstała w XX wieku w Nowym Jorku, występując zarówno w wersji „solo”, jak i z dodatkiem białej czekolady.

Innym klasykiem – zwłaszcza podczas zimowego celebrowania – jest makowiec z dodatkiem bakalii lub piernik z korzennymi, rozgrzewającymi przyprawami. Ten drugi występuje często w wersji fit – tj. bez dodatku cukru, który podbija kaloryczność każdego kawałka. Oba wypieki są niezwykle tradycyjne, bezpieczne i uwielbiane przez łakomczuchów.

Nieco inną rolę pełnią muffinki i makaroniki, które ze względu na swój mniejszy rozmiar cudownie nadają się na eleganckie przyjęcia – również te firmowe. Pierwsze bazują na czekoladowej lub waniliowej bazie, którą uzupełniają orzechy, kawałki czekolady, kolorowa posypka albo owoce leśne. Drugie z kolei nawiązują do eleganckich, francuskich cukierni, które tworzą niewielkie bezy, przekładając je żelową lub kremową masą.

Oczywiście oprócz powyższych warto sięgnąć po uwielbiany, imponujący, wielopoziomowy tort, który składa się z biszkoptu i słodkiej masy. Całość dekoruje słodka polewa, owoce, beza lub bita śmietana. Wśród tortu Szwarcwaldzkiego, leśnego, wiśniowego, czekoladowego i inspirowanego bezą Pavlova, sięgnąć możesz po tort z nadrukiem. Ten ostatni wykorzystuje podesłane zdjęcie – np. logo lub fotografię zespołu – wpisując się w firmowe celebrowanie.

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze